Ministrul de Interne, Carmen Dan a susţinut joi seară, la ora 21.00 la sediul instituţiei, o conferinţă de presă în care l-a demolat pe Mihai Tudose. Carmen Dan a prezentat dovezi cu privire la faptul că avea acordul scris al chestorului Ioniţă cu privire la disponibilitatea lui de a prelua funcţia de şef al IGPR. Carmen Dan a anunţat că nu îşi dă demisia şi că această decizie aparţine forurilor statutare din coaliţia de guvernare.

Război total între Carmen Dan şi Mihai Tudose din cauza revocării lui Bogdan Despescu de la IGPR.

Carmen Dan a anunţat că a trimis la IGPR, Corpul de Control pentru a face verificări în urma scandalului iscat în Poliţie cu poliţistul pedofil pentru că nu i se pare normal ca Bogdan Despescu să se ancheteze singur şi pentru a se asigura că raportul trimis primului ministru va fi unul real.

Ministrul de Interne a spus că şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu ştia de fapta poliţistului Eugen Stan din anul 2016.

Carmen Dan a prezentat în conferinţa de presă documentul scris de chestorul Cătălin Ioniţă prin care accepta numirea în funcţia de şef al IGPR în locul lui Despescu.

Ministru a sugerat faptul că Ioniţă s-ar fi sucit din cauza presiunilor. Pe surse se zvoneşte că pe chestorul Ioniţă l-au ameninţat oameni cu influenţă că îi vor retrage autorizaţia judiciară.

În privinţa demisie, Carmen Dan a spus că decizia aparţine coaliţiei de guvernare.

Guvernul e unul politic, miniștrii sunt nominalizați validați în forurile statutare ale partidelor din coaliție. Tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern”, a spus Carmen Dan.