Aur și argint pentru România, la handbal la Mondialele Universitare de la Malaga

Aur și argint pentru România, la handbal la Mondialele Universitare de la Malaga
loading...

Handbalul românesc este pe cai mari la Universiada din Malaga. Tricolorii au cucerit aurul iar tricolorele argintul.

Naţionala masculină de handbal a României a cucerit duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, după ce a învins Coreea de Sud. Naționala feminină de handbal a cucerit argintul în cadrul Campionatelor Universitare.

Echipa masculină de handbal a României a câștigat duminică finala Campionatului Mondial Universitar de la Malaga din Spania, după ce a învins Coreea de Sud cu scorul de 28-20.

Băieţii au ajuns în finala de duminică după o partidă spectaculoasă în care s-au mobilizat exemplar, eroul meciului fiind portarul Ionuţ Iancu, autor a 13 intervenţii, susţinut de golegul Darius Makaria, decisiv în alte câteva rânduri.

Naţionala antrenată de Paul Mihăila a jucat perfect în prima repriza a meciului cu ibericii şi au avut un avantaj de şapte goluri la pauză, 18-11, diferenţă care s-a dovedit suficientă pentru România.

România s-a impus și în grupe în fața Coreei de Sud, la o diferență mai mică, 29-28. În semifinale, România a învins echipa gazdă, Spania, cu scorul de 29-26.

Succesul tricolorilor la Universiadă vine după o pauză de 29 de ani.

Sâmbătă, naţionala feminină a României a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, formaţia antrenată de Costică Buceschi şi Nicoleta Alexandrescu a fost învinsă de Spania. România a fost învinsă, sâmbătă, scor 14-20, de reprezentativa ţării gazde. Spania şi-a luat astfel şi revanşa după înfrângerea din grupă cu 20-19.

argint handbal universiada romania

Categories: SPORT

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*