Alexandra Dulgheru a reușit marți seară, să o învingă pe franțuzoaica Alize Cornet, în primul tur la turneul WTA Premier de la Doha, și să se califice în premieră în optimile de finală ale competiției de tenis din Qatar, dotată cu premii în valoare de 710.000 dolari.

Venită din calificări, Alexandra Dulgheru, aflată abia pe locul 94 mondial, și venită după trei zile de calificări, a reușit să o elimine în mod surprinzător pe Alize Cornet, locul 24 WTA.

După un început catastrofal de meci, Dulgheru a reușit să revină în primul set de la 1-4 și să se impună cu 6-4.

Jocul româncei s-a schimbat de la 1-4, după ce Dulgheru a solicitat intervenția antrenorului. Discuția a fost de bun augur și a ajutat-o pe româncă să-și schimbe jocul și să câștige cinci puncte consecutive și să-și adjudece primul set cu 6-4.

După care, românca s-a relaxat în setul doi pe care l-a cedat cu 3-6.

În setul decisiv, Dulgheru a servit prima, a făcut mai apoi break, iar la 2-0 și-a pierdut serviciul. După care, Alexandra Dulgheru a câștigat cinci game-uri consecutive, reușind să închidă setul cu 6-1.

Victoria în fața franțuzoaicei a venit după două ore și 31 de minute de joc spectaculos și istovtor. A fost pentru a doua oară când Dulgeru juca cu Alize Cornet. În urmă cu 5 ani, la Hobart, românca a pierdut clar partida în două seturi, scor 1-6, 0-6.

Pentru accederea în optimi la Doha, Alexandra Dulgheru are asigurat un cec în valoare de 10.240 de dolari și 55 puncte WTA.

Mânie va juca în turul doi la Doha, cu daneza Caroline Wozniacki.