Echipa Volei Alba Blaj a fost învinsă duminică seară, în finala Ligii Campionilor, disputată în Sala Polivalentă din Bucureşti, de către echipa turcă VakifBank Istanbul.

Voleibalistele de la Alba Blaj nu au avut nicio şansă în faţa puternicei echipe tuce, deţinătoare a trei trofee de Liga Campionilor. Voleibalistele echipei VakifBank Istanbul au jucat la un nivel superior echipei din Blaj şi au câştigat fără emoţii, finala.

Turcoaicele s-au impus în trei seturi, scor 25-17, 25-11 şi 25-17, câştigând astfel pentru a patra oară Liga Campionilor la volei feminin, devenind astfel cea mai puternică echipă de volei din Europa.

Volei Alba Blaj devine în premieră vicecampioană europeană la volei feminin, o performanţă istorică pentru sportul şi voleiul românesc.

Sâmbătă, Volei Alba Blaj a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria voleiului feminin. Sportivele antrenate de sârbul Darko Zakoc au reușit ieri încă un miracol, învingând Galatasaray, în 4 seturi, scor 23-25, 25-17, 25-22, 25-22.