Locuința reprezintă unul dintre punctele centrale ale vieților noastre, deoarece acolo petrecem timp alături de cei dragi, ne odihnim și ne punem în practica multe dintre ideile pe care le avem. În cazul în care consideri că ar fi timpul să schimbi ceva în casa ta, pentru mai mult confort și un „aer proaspăt”, poți să te apuci de treabă imediat. Nu este nevoie să faci modificări semnificative, ci doar să adaugi sau să înlocuiești anumite obiecte.

Alege o piesă nouă de mobilier

O nouă canapea, modernă sau clasică, poate să transforme radical imaginea sufrageriei tale. Daca nu ai prea mult spațiu la dispoziție, poti alege o canapea mai mică sau un colțar modular.  În cazul în care îți dorești un alt obiect de mobilier, ai putea opta pentru o măsuță înaltă de cafea, la care să alături două scaune tapițate, mai largi, sau două scaune asemanătoare celor întâlnite în baruri. Pentru ceva mai simplu, o variantă ar fi să-ți cumperi un scaun confortabil, tapițat, pe care să-l pui fie în sufragerie, fie în dormitor, pentru serile sau weekendurile destinate cititului.

Acordă atenție luminii artificiale

Lumina artificială este la fel de importantă ca lumina naturală. Cu câteva spoturi sau corpuri de iluminat noi, casa ta nu doar că va deveni mai luminoasă, dar vei observa și o îmbunătățire generală a stării tale de spirit. Folosește-ți imaginația și monteaza corpuri de iluminat cu forme și dimensiuni diferite, care să scoata în evidență personalitatea ta creativă. O sugestie ar fi să renunți la lămpile tradiționale pentru citit care se găsesc, de regula, pe comodele din stânga și dreapta patului. Le poti înlocui foarte simplu cu niște corpuri iluminat pe care să le atârni direct de tavan ori poți să le montezi pe lateralele tăbliei patului.

Cumpără o lenjerie albă de pat

Când ai cumpărat ultima oară o lenjerie albă de pat, din bumbac 100%? Dacă nu îți amintești, poate că ar fi cazul să mergi într-un magazin de profil și să alegi un astfel de produs. O lenjerie albă se potrivește în orice încăpere, este simplă și elegantă și arată extrem de bine pe un pat nefăcut, așa că este ideală pentru cei care se organizează mai greu dimineața. Dacă alegi o lenjerie din bumbac 100%, cu siguranță că nu o să dai greș! Bumbacul este foarte rezistent în timp și reprezintă o variantă potrivită pentru nopțile călduroase de vară, deoarece permite pielii să respire și nu reține umezeala.

Sursa foto: pixabay.com